Zondag is het alweer vaderdag! Welke vader of opa is er niet gek op barbecueën. Wat ikzelf meeneem naar huis, dit weekend, is een bosje heerlijk frisse verveine. Een kruid dat wat mij betreft veel meer bekendheid verdient. De smaak lijkt op dat van citroenmelisse, maar is nóg frisser. Het heeft ook niet dat melisse-bittertje. Hiermee gekruid zijn onze spiesen de allerlekkerste.
Gamba + blaadje verveine eromheen = Caramba, wat een lekkere gamba!
Hoe leuk is het om een verveine plant aan vader te geven. Het kruid is van oorsprong een heester en ziet er prachtig uit. Omdat de PUURTUINEN natuurkruiden- en groentenkraam nog maar net open is, houd ik een mooie actie. Bij de aanschaf van zo’n mooie en lekkere verveine plant krijg je een flinke bos verse PUURTUINEN natuurkruiden kado*. Want er is natuurlijk ook verse oregano, basilicum, koriander… en veel meer heerlijk lekkers.
Is vader meer kippig dan vissig? Trakteer hem op ZITKIP. Dit niet erg respectvolle, maar o zo heerlijke gerecht is net zo simpel te bereiden als een gebakken ei.
- neem een paar slokken bier uit een blikje
- prop volop verse kruiden in het blikje
- schuif de kip (heel oneerbiedig) over het blikje heen
- laat ze tot een uur op een getemperde barbecue zitten
- smakelijk eten!
Kom vooral langs, verveine proeven. Voor vader!
Bianca Bakker. Pure groet vanaf ‘t Landje van B’
06 1443 8026 bianca@puurtuinen.nl
‘t Landje van B’ Spekkenwegje 8, 2071 KC Santpoort-Noord