Weg met de heggenschaar

De ideeën van mijn klanten staan altijd centraal bij het inrichten van een nieuw aan te leggen tuin. Als die ook nog eens super creatief zijn… wauw. Marion Jansma vroeg me drie jaar geleden om een wel heel bijzondere haag om haar voortuin. Tijdens ons eerste gesprek in haar keuken haalde ze een map tevoorschijn met knipsels uit wat bladen. Met onder andere plaatjes van… bloesems! Sierappelbloesems. Vette trossen van de schattigste bloemetjes in mooie warmrose en paarse tinten. Zij had het wilde idee opgevat om sierappeltjes rond de voortuin te laten planten. Een háág van appelboompjes! Ik zag het meteen helemaal voor me.

Als het basisidee staat, is de rest van de tuin een feest om in te richten. Marion wilde de rest van het seizoen ook bloemen in haar voortuin, en de warme roze en paarse tinten doorzetten in alle andere bloemen. Heel weelderig. Erbij koos ik voor gele en witte bloeiers zoals wolfsmelk om bij al die warme tinten de frisheid van de zomer te benadrukken.

De map van Marion is ondertussen een heel boekwerk geworden. De namen van alle grassen, bloeiers en kruipers in deze tuin staan erin beschreven. Ook is erbij aangetekend, welke aandacht ze wanneer nodig hebben.  Ik kom de mooie roze sierappeltjeshaag twee keer per jaar snoeien, en leg Marion ondertussen precies uit hoe ze het zelf kan doen. Want haar doel is om haar tuin uiteindelijk zelf te onderhouden. En ze wil trossenvol sierappeltjes!

Nu staat de haag volop in de bloesem. Het is maar een paar weken dat zij en haar gezin ervan kunnen genieten, dus dat doen ze met volle teugen. De boompjes laten ‘s winters volop licht door, in de zomer geeft het precies de privacy die je in dat seizoen wenst. Maar o, die lente…

Net als Marion een tuin volgens uw eigen idee? Neem direct contact met mij op voor advies en een vrijblijvende offerte.

Bianca Bakker.

Foto’s: © Beeldverhaal.nl

 

Eén gedachte over “Weg met de heggenschaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *