4x Bloeiende tuin tips bij thuiskomst

(c) Can Stock Photo / Colette

Of u nu voor of na de feestweek gaat… stelt u zich het moment voor, dat u nét thuiskomt van vakantie. Voor het eerst sinds weken loopt u -een beetje onwennig- weer door uw eigen tuin. Overal om u heen staan frisse, bloeiende planten te pronken. Het is hier prachtig! Of er nu ooit voor een paarse, witte, gele of bonte beplanting is gekozen…. de kleuren komen nu hartje zomer pas echt tot hun recht. Het is tenslotte hartje zomer! En die geuren… wauw. Dít is pas thuiskomen. Het kán! En veel is er niet voor nodig, om te voorkomen dat uw tuin een woestenij of jungle wordt tijdens uw afwezigheid.

(c) Can Stock Photo / Colette

Wel zijn er vlak vóór uw reis een paar voorbereidingen nodig. Ze kosten niet veel tijd, het zijn net een paar dingen die u moet weten.

1  De bloei van uw planten kan worden uitgesteld! Snoei bloeiende planten (m.u.v. Echinacea soorten) terug tot de helft van elke tak. Wat u doet met die mooie bloeiende takken? Daar maakt u een bont zomerboeket van.

2  Maak drie dagen vóór vertrek de grond klets- en kletsnat. Een zwenksproeier aan ’n buitenkraantje is erg handig. Ineens heel veel water geven is veel efficiënter dan af en toe een beetje water geven. Twee dagen én één dag voor vertrek doet u hetzelfde.

3  Zet alle plantenpotten dicht bij elkaar… in de schaduw. Zo verdrogen ze niet en is het vele malen gemakkelijker water geven voor de buren of thuisblijvers!

4  Geef het zomerboeket aan degene, die uw tuin gaat verzorgen. Vraag om de tuin pas over drie dagen kletsnat te maken, als het droog is gebleven. Drie dagen erna herhalen, drie dagen later weer, etc. Want ook hier geldt: geef uw planten liever eens in de paar dagen heel veel water dan elke dag een beetje. Zelfs als het heel droog is, juist als het heel droog is.

Wat een thuiskomst, als uw tuin in topconditie is – zelfs na enkele weken afwezigheid. Het is niet voor niets dat dit deel van de vakantie voor veel mensen (stiekem) favoriet is!

Mocht u deze dankbare klus liever uitbesteden, geeft u mij gerust een belletje. Fijne vakantie!

Bianca Bakker.  Pure groet vanaf ‘t Landje van B’
06 1443 8026  bianca@puurtuinen.nl   
‘t Landje van B’ Spekkenwegje 8, 2071 KC Santpoort-Noord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *